Förnamn                                         : Kjerstin

Efternamn                                      : Åkesson, * Andersdotter

Född                                                : 1838-09-09

Födelseort/Församling                   : Edestad, Blekinge

Dotter/Son till                                 : Anders Månsson (III_0003) och Berta Månsson * Hansdotter  (III_0004)

Avliden                                            : 1911 eller 1912

Jordfästnings-/Begravd ort/förs.  :

Civilstånd Gift/Ogift                      : Gift

Gift med                                          : Måns Åkesson (II_0001)

Barn inom äktenskapet                 : Anders Johan Månsson (I_0001), Sven Peter 1865.05.06, Betty Sophia 1867.10.03, Hilda Charlotta 1869.09.08, Carl Olhaf 1872.01.18, Anders Johan 1874.06.21-1875.06.14, Hans Ferdinand 1880.04.03

Barn utom äktenskapet                 :

Bostad/boende                                : Sanda i det hus Barbro Nilsson bor

Profession/Yrke                             : Hemmafru

Övrig information                          : Dottern Hilda gifte sig med Frans Karlsson som var smed på Tjurkö åt AK Fernströms. Sonen Sven reste till Amerika och födde upp hästar. Hilda och Frans son Hugo flyttade över till Sven i Amerika, dog av ett åsknedslag under ett träd när han var ute och red. Frans och Hilda var föräldrar till Edit, Hugo och Rut. Rut var mor till Lars-Gösta och Bengt. Hugo lär ha varit son till greven på Wambåsa gård enligt Greta.

 

Spekulation:

Vid ett besök på ett nykterhetskafé i Kalvhagen i Karlskrona, under Gretas uppväxt tillsammans med Karolina, så kom det in en man som hette Edvin, Einar eller Elof Lindström för att dra upp och justera klockorna där. Karolina och denne började samtala och på Gretas fråga så förklarade Karolina att det var en släkting till far (Anders Johan Månssons mor). Denne Lindström lär ha varit son till Harald Lindström som hade uraffär intill Postens huvudkontor på Stortorget i Karlskrona (numera distriktsläkarmottagning). Dessa Lindströms skall enligt Greta vara förfäder till Fredrik Lindström, känd från TV bl.a. för dialektprogrammen. Vid samtal om detta med Greta så har det senare framkommit att släktskapet var genom denna Kjerstin Andersdotter.

 

Databassök: Kjerstin Andersdotter

Foto: